Historik

Hej och välkommen till min hemsida!
Allt började med att en bekant (Rolle) visade mig hur man gör egna drag då vi tyckte att handgjorda drag i handeln var för dyra att köpa. Så jag provade gjuta egna drag. Första kastet med ett egengjutet drag så tappade jag en liten öring. Efter det så var jag såld på att gjuta drag. Jag hade inte fiskat öring så mycket så det blev att lära sig från grunden.

Mitt hemmavatten var Öregrunds skärgård . Det gick lite trögt i början men sedan lossnade det och man fick mer och mer öring på de modeller av drag jag tagit fram. Även min pappa blev biten av att fiska öring. Jag provade mig fram med olika modeller ,storlekar , dragmaterial , formmaterial mm. tills jag var nöjd med de fyra modeller som jag har nu.
Sedan gav jag bort drag till fiskekompisar , guider och butiker, för att se vad de tyckte om dragen.

Resultatet blev över förväntan och det fångades mycket öring på dem. Jag fick kontakt med Micke Boettge på Sportfiskeboden i Täby, och han tog till sig dragen. Sedan träffade jag Johan Spegel på Fly fisherman som också började sälja dragen. Nu finns de i ett flertal butiker runt landet.


Sommaren 2006 flyttade jag och min familj till Gävle. Fisket där var inte alls som fisket i Öregrund så det blev att lära sig hur man skulle lura upp öringen där . Första 6-7 gångerna såg jag inte ens till en öring. Men sedan lossnade det och under Maj 2007 så fick jag 47 st öringar med ett pb på 4,3 kg.
Gruff är ett smeknamn jag fick som ordningsvakt på en Ålandsbåt och mitt mål var att bråka/gruffa med de som i mitt tycke gjorde alltför dyra drag.

Sist men inte minst vill jag tacka Tony (www.gavleoring.se)som hjälper mig med (gör) min hemsida.
Med vänlig hälsning Kjell Gruff Bohlin
 
 

0 kommentarer: